Välkommen till min hemsida! Jag heter Maria Golda och har sysslat med kattuppfödning i liten skala sedan 1991, under stamnamnet "Exquisite". Jag har två raser - Devon Rex och Perser - men föder enbart upp Devon Rex numera. 

Mitt intresse för avel och uppfödning väcktes från början inom hundsporten. När jag var 10 år gammal började jag åka runt på hundutställningar tillsammans med min äldre syster och hennes yorkshireterriers. Vi lärde känna flera hunduppfödare och jag fick chansen att på nära håll följa deras uppfödarbana. Jag blev fascinerad och den känslan håller i sig fortfarande!

1983 införskaffade min mor familjens första raskatt, en svart perserhane vid namn IP Bandar Shah's Black Steve, alias "Gunde". En katt med ett underbart temperament - sedan dess har jag en speciell förkärlek för svarta katter! Min första egna katt var en blåsköldpaddsfärgad perserhona vid namn EP & CH Bandar Shah's Lady Cinette. Hon blev stammoder till uppfödningen och är mormor till EP & IC S*Exquisite Midas Touch, en av mina mest framgångsrika katter på utställning.

Tidigt fastnade jag för rasen Devon Rex, en pikant uppenbarelse med kort, lockig päls och stora Gremlin-liknande öron. Men det dröjde tills 1995 innan vår första Devon flyttade hem till oss; EP S*Giggle's Zimon The Zorcerer, en härligt välpälsad herre med stor charm! Därefter följde IC S*Giggle's FrontPage, en svartsköldpaddsfärgad dam med fantastisk typ. Hon har blivit mor till två kullar. En av hennes döttrar är EC S*Exquisite Belladonna Took, JW DSM som har haft en mycket framgångsrik utställningskarriär med många Best in Show-vinster och topp-placeringar på Årets Katt-listan i Sverige.

Här på min plats i cyberrymden har jag tänkt att du, om du vill, ska få tillfälle att se bilder på våra katter och få lite information om uppfödningen. Jag har även en kalender över kattutställningar i Sverige och Norge som jag brukar uppdatera ofta, titta gärna på den också! Kontakta mig gärna om du undrar över något, både angående denna sida eller mina katter. Hoppas du får ett trevligt besök här och välkommen åter!


ã Maria Golda 2001-2008
Clipart by Vikimouse